x

DITA 1977 Tuzla, индустријата за детергенти, активно произведува висококвалитетни апарати за перење и чистење на домаќинство и за индустриско чистење повеќе од 42 години. За многу краток временски период станавме број еден производител на пазарот на Босна и Херцеговина и во исто време , исто така развивме интензивна активност за извоз.

Вработените во Дита гордо ги туркаат границите на бизнисот.

Ние веруваме во енергијата на создавањето и моќта на идејата. Создаваме и успешно поставуваме сопствена технолошка основа за развој.

Високо квалитетни суровини од светски добавувачи, високо софистицирана технологија, како и современи начини на работа, овозможуваат производство на апарати за перење и чистење на апарати за домаќинство и за перење, со различни нивоа на квалитет и цена секогаш имајќи го предвид задоволството на желбите на нашите клиенти и потребите на потрошувачите

Ние сме во можност да создаваме и произведуваме амбалажа која е прилагодена на желбите на нашите клиенти, со посебно внимание на нашиот дизајн на производи и текстуалната адаптација, како што се торбите со тежина од 150 грама до 6 кг, голема торба со тежина од 25 кг до 30 кг, како како и картонски кутии со тежина од 500 гр до 3 кг. Покрај детергентите за прашок, ние исто така произведуваме широк спектар на течни апарати за домаќинство и индустриски перење и за чистење, кои исто така се прилагодливи на желбите на нашите клиенти и потребите на потрошувачите.

Нашата производна програма вклучува околу 100 апарати за перење и чистење на домаќинства, како и 100 индустриски производи.

Годишниот производен капацитет е 62 000 тони (50 000 тони прав и 12 000 тони течност).

Ние развиваме мултифункционални производи врз основа на уникатна комбинација на омекнување на квалитетот на миењето и обезбедување на вашите алишта со продолжена боја и интензивен мирис.