Користиме колачиња за да го оптимизираме Вашето искуство на нашата веб страна. Со кликање на "Прифати ги сите" се согласувате на користење на сите колачиња. ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА

x

Организација

Kolid Foods е една од водечките дистрибутивни компании за производи за широка потрошувачка во Македонија. Kolid Foods е основана во 1991 година како мала приватна компанија. Во 1994 година, Kolid Foods почна интензивно градење на својата дистрибутивна мрежа, која сега котира во најдобрите 5 дистрибутивни компании во Македонија.

 

Кој сме ние?

 • Денес, приодот со нашите клиенти е искрен и одговорен, стремејќи внимателно да се задоволат сите нивни барања.
 • Нашите односи, внатрешни и надворешни се засноваат на основните морални вредности и пријателство.
 • Ние сме брзи, подвижни и флексибилни.
 • Ние работиме со големо внимание, посветеност и компетентност.
 • Ние инвестираме во секој бренд што го дистрибуираме.
 • Начинот на кој ние работиме подразбира брз одговор на какви било промени на пазарот.
 • Ние работиме како тим и ги почитуваме напорите на секој поединец.
 • Ние преземаме ризици и се стремиме кон постојан напредок.
 • Новите побарувања на пазарот се голем предизвик за нас.
 • Со цел да се одржи водечка позиција на пазарот постојано инвестираме во нови производи и идеи.

Денес, ние сме горди да кажеме дека Kolid Foods е една од најбрзите растечки компании, со најширока мрежа во земјата. Со нашиот претходен развој, ние продолжуваме да градиме високо-квалитетен оперативен систем кој континуирано го подобрува чекор со побарувачката на пазарот преку следниве сектори.


Сектори:

 • Увоз-извоз;
 • Производство;
 • Продажба и дистрибуција;
 • Финансии и сметководство;
 • Маркетинг;
 • ИТ;
 • Складирање;
 • Транспорт и логистика; 

Логистика

Kolid Foods располага со три големи дистрибуциски и складишни центри во Скопје, Струмица и Битола. Фирмата располага со вкупен магацински и деловен простор од 9700 м2.

Главно складиште Скопје:
- 10000м2 складирање;
Вкупен магацински и деловен простор од 11,700м2.

Складиште Битола:
- 1000м2 складирање;

Складиште Струмица:
- 700м2 складирање;

 

Нашите возила

Kolid Foods има широк флота со нови, современи и технички опремени возила:

 • 111 Автомобили
 • 65 Комбиња
 • 60 Комбиња со простории за ладење
 • 32 Возила за сладолед
 • 4 Камиони

Со повеќе од 269 возила, 290 вработени нашата продажна сила директно посетува повеќе од 5000 клиенти.

 

Нашата визија

Да бидеме најголемите, најуспешните и најпознатите восхитувачката дистрибутивна компанија во Македонија, прилагодени за задоволување на вашите потреби.

 

Нашата мисија

Да ги задоволиме Вашите желби и потреби на највисоко ниво. Преку нашата професионална услуга и грижа сакаме да Ви испорачаме максимални вредности, на начин кој ќе го направи Вашиот живот поубав и полесен. Нашата мисија ја остваруваме кога Вие сте комплетно задоволни.