За Нас

Колид Фудс

Колид Фудс е една од водечките дистрибутивни компанија за производи за широка потрошувачка во Македонија.

Колид Фудс е основана во 1991 година како мала приватна компанија. Во 1994 година, Kolid Foods почна интензивно градење на својата дистрибутивна мрежа, која сега котира во најдобрите 5 дистрибутивни компании во Македонија.


Кои сме ние?

- Денес, приодот со нашите клиенти е искрен и одговорен, стремејќи внимателно да се задоволат сите нивни барања.
- Нашите односи, внатрешни и надворешни се засноваат на основните морални вредности и пријателство.
- Ние сме брзи, подвижни и флексибилни.
- Ние работиме со големо внимание, посветеност и компетентност.
- Ние инвестираме во секој бренд што го дистрибуираме.
- Начинот на кој ние работиме подразбира брз одговор на какви било промени на пазарот.
- Ние работиме како тим и ги почитуваме напорите на секој поединец.
- Ние преземаме ризици и се стремиме кон постојан напредок.
- Новите побарувања на пазарот се голем предизвик за нас.
- Со цел да се одржи водечка позиција на пазарот постојано инвестираме во нови производи и идеи.

Денес, ние сме горди да кажеме дека Kolid Foods е една од најбрзите растечки компании, со најширока мрежа во земјата. Со нашиот претходен развој, ние продолжуваме да градиме високо-квалитетен оперативен систем кој континуирано го подобрува чекор со побарувачката на пазарот преку следниве сектори.


Сектори:

- Увоз-извоз;
- Производство;
- Продажба и дистрибуција;
- Финансии и сметководство;
- Маркетинг;
- ИТ;
- Складирање;
- Транспорт и логистика;


Логистика:

Kolid Foods располага со три големи дистрибуциски и складишни центри во Скопје, Струмица и Битола. Фирмата располага со вкупен магацински и деловен простор од 9700 м2.

Главно складиште Скопје:
- 10000м2 складирање;
Вкупен магацински и деловен простор од 11,700м2.

Складиште Битола:
- 1000м2 складирање;

Складиште Струмица:
- 700м2 складирање;


Нашите возила:

Kolid Foods има широк флота со нови, современи и технички опремени возила:

- 111 Автомобили
- 65 Комбиња
- 60 Комбиња со простории за ладење
- 32 Возила за сладолед
- 4 Камиони

Со повеќе од 269 возила, 300 вработени нашата продажна сила директно посетува повеќе од 5500 клиенти.


Нашата визија

Да бидеме најголемите, најуспешните и најпознатите восхитувачката дистрибутивна компанија во Македонија, прилагодени за задоволување на вашите потреби.


Нашата мисија

Да ги задоволиме Вашите желби и потреби на највисоко ниво. Преку нашата професионална услуга и грижа сакаме да Ви испорачаме максимални вредности, на начин кој ќе го направи Вашиот живот поубав и полесен. Нашата мисија ја остваруваме кога Вие сте комплетно задоволни.