Chipita произведува и продава благи и солени ужинки направени од брашно. Присутна е на пазарот на 35 земји ширум светот. Најпознатиот бренд на Chipita - 7Days стана синоним за Кроасан и клучен бренд на пазарот за солени ужинки и Печен леб. Главни категории на производи од брендот 7Days се: Кроасани, Бејк Ролс (двопек), Тортици и Ролати, Бисквити/Колачи и други ужинки… Главен и официјален дистрибутер на Чипита во Македонија е Kolid Foods.

Веб страна