Групацијата Дон Дон работи во Словенија, Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Бугарија, Романија и Хрватска. Досега Дон Дон инвестираше повеќе од 100 милиони евра во растот на пекарската индустрија на пазарите каде што работи. Продажната програма на Групацијата Дон Дон вклучува свеж леб, пекарски печива, фини печива, пржени колачи, специјални видови леб и печива со продолжен рок на траење, палета на производи за печење на продажното место и други замрзнати производи. Стратегијата на Групацијата Дон Дон се заснова на раст и индустријализација, со што групата може да се натпреварува со поголемите меѓународни компании за печење. Групацијата Дон Дон, со вкупен промет од 177 милиони евра во 2022 година, ја консолидира својата водечка позиција меѓу пекарските компании во регионот.

Веб страна