Hell Energy Drink ( познат како HELL) е популарен бренд за енергетски пијалоци дистрибуиран првенствено во Европа и Азија. Марката беше иницирана во 2006 година од приватна компанија, основана во Унгарија, 2004 година, која го доби името „Hell Energy Magyarország Kft“. во 2009 година. За три години стана лидер на пазарот во Унгарија. Главна пресвртница за популарноста на брендот беше двегодишниот спонзорски договор со AT&T Williams Formula 1 Team, каде што Hell Energy стана втор во секторот за енергетски пијалаци што влезе во светот на Формула 1 трките. Hell Energy сега е и лидер на пазарот во Бугарија, Романија, Словачка, Кипар, Азербејџан, Северна Македонија, Грција, Хрватска и Србија и е достапен во повеќе од 50 земји во светот. Hell Energy има седиште во Унгарија, Романија, Обединетото Кралство, Русија, а исто така и на Кипар. Hell Energy е градител и сопственик на паркот Авалон, комплекс за одморалиште, бањи и центри за настани во Мисколктаполка, одморалиште кое припаѓа на Мисколц. Авалон освои неколку награди, вклучувајќи златни медали во три категории на Светските награди за луксузни хотели. Таа ја доби меѓународно признатата класификација со 5 starвезди на Меѓународните награди за хотели.

Веб страна