Indomie е бренд на инстант нудли од Indofood, најголемиот производител на инстантни нудли во Индонезија, со пазарен удел од 72%. Се дистрибуира во Австралија, Азија, Африка, Нов Зеланд, САД, Канада, Европа и земјите од Блискиот Исток. Покрај своите главни производствени погони во Индонезија, Индоми исто се произведува и во Нигерија од 1995 година, каде што е популарна марка и има најголема фабрика за производство на инстантни нудли во Африка. Главен и официјален дистрибутер на Индоми во Македонија е Kolid Foods.

Веб страна