VIOTROS SA, една од најдинамичните групи подружници на ELGEKA е најголемата грчка производствена и пакувачка индустрија на топено сирење и "алтернативни сирења" од растителни масти. Таа има водечка позиција во европскиот пазар.Следејќи ги меѓународните потрошувачки трендови за здрава исхрана, производите на Виотрос го покриваат целиот спектар на релевантни категории: • Производи со класични вкусови: Едам, Гауда, Моцарела, Пармезан• Преработено сирење,• Производи каде растителни масти имаат маслиново масло врз основа на медитеранската исхрана• Производи со маснотии од 3% -9%• Вегетаријански производи (100% без животинска маст)• Веган производи (100% слободни млечни производи) Главен и официјален дистрибутер на Виотрос во Македонија е Kolid Foods.

Веб страна